• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Travanj
22

Županija nastavlja sufinanciranje projekata Pomoći u kući i dnevnog boravka za starije osobe

Župan Miroslav Čačija potpisao je Ugovor o suradnji radi provedbe programa „Dnevni boravak i proširenje programa u kući starijim osobama“ s gradonačelnikom Grubišnoga Polja Zlatkom Mađeruhom, te ugovore o suradnji radi provedbe „Pomoći u kući starijim osobama“ s načelnikom Općine Veliki Grđevac Zlatkom Grdinićem i načelnikom Općine Veliko Trojstvo Ivanom Kovačićem.
Sufinanciranje projekata Pomoći u kući i dnevnog boravka za starije osobe

Potpisivanje ugovora o suradnji u programu razvoja usluga za starije osobe u sustavu međugeneracijske solidarnosti Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja sufinanciranje ovog Programa. Županija ga je započela prošle godine u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti RH. U Program su se uključili gradovi Čazma, Daruvar i Garešnica te općina Veliko Trojstvo, dok je u Grubišnom Polju uz postojeći pilot projekt „Pomoći u kući“ uveden projekt „Dnevni boravak“. Ove se godine s projektom „Pomoć u kući“ u Program uključuje Općina Veliki Grđevac.

U ovogodišnjem je proračunu za provođenje Programa međugeneracijske solidarnosti programa predviđeno milijun i dvjesto tisuća kuna u proračunu, u ovom trenutku njime je obuhvaćeno više od tisuću i dvjesto osoba starije dobi s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Uz župana Čačiju na potpisivanju su bili zamjenik župana Krešo Jelavić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo socijalnu skrb Vesela Trnski. 

Sufinanciranje projekata Pomoći u kući i dnevnog boravka za starije osobe

Sufinanciranje projekata Pomoći u kući i dnevnog boravka za starije osobe

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a