• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Svibanj
31

ŽUPANIJA NASTAVLJA SUFINANCIRATI PROGRAME I AKTIVNOSTI ŽUPANIJSKIH OBRTNIKA

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i predsjednik Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije Goran Grgić potpisali su sporazum o financiranju projekata i aktivnosti Obrtničke komore.

Iznosom od 50.000 kuna Bjelovarsko-bilogorska županija sudjelovat će u sufinanciranju projekata i aktivnosti kroz:
- sufinanciranje troškova izlaganja proizvoda i usluga obrtnika s područja Bjelovarsko-bilogorske županije na gospodarskim i obrtničkim sajmovima sadržanim u Programu rada Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije za 2022. godinu.
- apliciranje Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije u projektima i natječajima koje sufinancira EU.
- sufinanciranje seminara i edukacija obrtnika, koje će organizirati Obrtnička komora, kao i sufinanciranje susreta obrtnika po djelatnostima te odlazaka na specijalizirane sajmove.

Predsjednik županijske Obrtničke komore Goran Grgić zahvalio je županu na dodijeljenim sredstvima naglasivši da im ova pomoć puno znači.
Ova sredstva ćemo iskoristiti za sufinanciranje aktivnosti naših obrtnika i to njima puno znači, jer bez ovih sredstava veliki dio tih aktivnosti ne bi bio moguć. Naravno da bismo bili sretniji da je iznos veći, ali nas više raduje sama gesta kojom župan potvrđuje da prepoznaje vrijednost obrtništva i da želi pomoći našim obrtnicima-kazao je Grgić.
Župan Marko Marušić također je izrazio zadovoljstvo ovim sporazumom i naglasio da županija itekako cijeni obrtnike i podržava razvoj obrtništva.
Obrtništvo je iznimno važno za našu županiju i mi kao županija to razumijemo i zato to i podržavamo. Znamo da obrtnicima danas nije lako i da imaju brojne probleme, ali oni su već dokazali da se znaju nositi sa svim izazovima. Vjerujem da ćemo im u budućnosti moći i više pomoći jer oni to svakako zaslužuju-poručio je župan Marko Marušić  dodajući da je osnovni cilj ovog sufinanciranja poticanje razvoja obrtništva i aktivnosti županijske Obrtničke komore.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a