• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Prosinac
20

Županija nositeljica Projekta za povećanje mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom

„Work out“ projekt je kojim će se na području Bjelovarsko-bilogorske i Zadarske županije poticati socijalno uključivanje dugotrajno nezaposlenih korisnika socijalne pomoći odnosno osoba s invaliditetom i lakom mentalnom retardacijom, pružajući im podršku u pristupu tržištu rada. Njegova je provedba sufinancirana sredstvima iz IV Komponente IPA predpristupnog fonda „Razvoj ljudskih resursa“ preko natječaja „Uspostava podrške u socijalnom uključivanju i zapošljavanju socijalno isključenih i marginaliziranih osoba“.

Bjelovarsko-bilogorska županija projekt je predstavila na prvoj otvorenoj konferenciji zajedno sa svojim partnerima udrugama „Svjetlo“ iz Zadra i „Bilogora“ iz Bjelovara, te Regionalnim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Zadar, i suradnicima projekta Područnim uredom Bjelovar Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. U ime nositelja projekta sve je pozdravio župan Miroslav Čačija, dok je pročelnica Upravnog odjela za europske integracije i međunarodne integracije Iva Vatrov govorila o ciljevima, prioritetima, aktivnostima i očekivanim rezultatima. Nakon godinu dana, koliko je zadano razdoblje provedbe projekta  partnerstvo i suradnja u provođenju svih aktivnosti te učinkovita i uspješna realizacija projekta bit će koordinirana,  baza podataka o mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom bit će kreirana, razina motivacije takvih osoba bit će na višoj razini, poslodavci i radni asistenti bit će daleko više informirani o mogućnostima rada osoba s invaliditetom i njihovoj radnoj angažiranosti, a s tom će problematikom biti senzibilizirana javnost.

Prvi sljedeći korak u okviru ovoga projekta je formiranje projektnog tima, nakon čega će uslijediti edukacijske radionice za osobe s invaliditetom i poslodavce, izrade baze podataka i publiciranje rezultata, te još nekoliko konferencija o provedbi samog projekta.

Ukupna vrijednost projekta „Work out „ je oko 92 tisuće eura.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a