• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Studeni
18

ŽUPANIJA OSIGURALA SREDSTVA ZA IZMJENU STOLARIJE NA ZGRADI ČEŠKE OSNOVNE ŠKOLE U DARUVARU

Župan Damir Bajs i ravnateljica Češke osnovne škole „J.A.Komenski“ Leonora Janotova u Daruvaru su potpisali Sporazum o namjenskoj pomoći Češkoj osnovnoj školi „Jan A. Komenski“ za provedbu projekta energetske učinkovitosti.

 Dobivena sredstva Češka osnovna škola će iskoristiti za promjenu stolarije na školskoj zgradi. Županija je sredstva za tu svrhu dobila od Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske potpisom Sporazuma o namjenskoj pomoći Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za provedbu Projekta energetske učinkovitosti na zgradama u vlasništvu Županije početkom studenog ove godine. Županija je ovim sporazumom dobila 200.000 kuna  za obnovu stolarije na dvjema osnovnim školama, Češkoj osnovnoj školi Jana Amosa Komenskog u Daruvaru i Osnovnoj školi Čazma, kao i za obnovu dva društvena doma, u Ivanskoj i u Bereku.
Programom energetske učinkovitosti županijama se pomaže u smanjenju potrošnje energije na objektima u njihovom vlasništvu. Kako su energetika i energetska učinkovitost bitne u Europskoj Uniji, a Hrvatska je od srpnja ove godine punopravna članica, bitno je  prilagoditi se ovom trendu štednje.

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a