• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Prosinac
8

Županija ponosna na svoje svjetske prvake

Radost zbog uspjeha i medalja, te čestitke županijskih čelnika bile su samo uvod otvaranju srca naših atletičara.

Bilo je ovo puno više od uobičajenog prijama.  Od devet članova hrvatske atletske reprezentacije na IWAS Atletskom svjetskom natjecanju održanom u Bangladoreu u Indiji od 23. studenog do 2. prosinca ove godine, njih petorica bili su iz Bjelovarsko- bilogorske županije.

Hrvatska atletska reprezentacija osvojila je 7 medalja - 5 zlatnih, 1 srebrnu i 1 brončanu medalju. Sportaši  naše županije osvojili su 3 zlatne medalje.

Osvojili su ih Darko Kralj, Josip Slivar i Boro Rađenović u disciplini bacanja kugle, a zapažen nastup u Bangladoreu u Indiji imali su i Nikola Salopek s osvojenim četvrtim mjestom i Deni Černi s petim mjestom bacanju diska.

Sretni zbog uspjeha koji od dana povratka dijele sa svima koji su im u bilo kojem obliku pomogli i podržali ih, zahvaljujući im, ti hrabri ljudi progovorili su o svojim nadljudskim naporima i bolovima usprkos kojima nastavljaju pobijeđivati sami sebe i svoje fizičke granice.

Oduševljenje sportašima nije krio niti izbornik hrvatske atletske reprezentacije Branko Omazić, koji je naglasio da su sportaši Bjelovarsko-bilogorska županija nositelji hrvatske pobjede. Osim ovih vrhunskih sportaša, još dva su člana reprezentacije iz Bjelovarsko-bilogorske županije, liječnik mr.sc.Boris Kirin i psiholog Dalibor Vukalović.

     Uz naše reprezentativce, na prijamu kod župana bili su predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, izbornik  Hrvatske atletske reprezentacije Branko Omazić, trener Zoran Čuić, dopredsjednik Športskog saveza invalida Marijan Urbanek i predsjednik Udruge tjelesnih invalida Tomislav Novosel.

 

BBŽ

 

BBŽ

 

BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a