• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Rujan
1

Županija potpisala ugovor s još dva autoprijevoznika srednjoškolaca

Župan Miroslav Čačija potpisao je ugovore o subvencioniranju cijene srednjoškolskih relacijskih pokaznih karata na području Bjelovarsko-bilogorske županije u školskoj godini 2009/2010. s još dva prijevoznika Autoprometnim poduzećem Požega i Šafar prijevozničko – trgovačkim obrtom.

            Njihove usluge prijevoza koristi dvjestotinjak srednjoškolaca s prebivalištem u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a gravitiraju prema srednjoj školi u Daruvaru.
            Kao i Čazmatrans – Nova, Autopromet poduzeće Požega i Šafar prijevozničko – trgovački obrt spustit će cijenu karte trideset posto, a Županija će subvencionirati dvadeset posto. Učenici će kupovati mjesečne karte na temelju potvrde koje će dobiti u svojim školama. Tako će cijena mjesečne autobusne karte za učenike biti pedeset posto ukupne cijene, čime Županija u ekonomskoj situacija u kojoj se nalazimo, nastoji pomoći roditeljima da smanje troškove školovanja svojih srednjoškolaca.
            Budući da je Ministarstvo donijelo odluku prema kojoj u školskoj godini 2009/2010. neće financirati prijevoz učenika srednjih škola niti prema jednoj osnovi, Bjelovarsko-bilogorska županija odlučila se za dvadesetpostotno sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca i autobusom i željeznicom.

            Prema pokazateljima iz prošlih godina riječ je o dvije  tisuće učenika putnika autobusima i njih oko tristo i pedeset koji su koristili željeznički prijevoz.

 

U SUF ĐAČKOG PRIJEVOZA

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a