• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Svibanj
6

RASPISAN JAVNI POZIV ZA KREDITIRANJE STOČARSKE PROIZVODNJE

Župan Marko Marušić potpisao je s tri poslovne banke – Privrednom, Podravskom i Erste&Steiermarkische – ugovore o kreditiranju stočarske proizvodnje u 2022. godini.Na temelju toga odmah je raspisan Javni poziv na koji se poljoprivrednici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, upisani u registar Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju mogu javljati do utroška planiranih sredstava, a najkasnije do 30. studenoga 2022.

 

- Namjena kredita je nabava rasplodnih junica i grla za tov junadi, svinja, ovaca i koza. Najniži pojedinačni iznos kredita koji se može odobriti je 36 tisuća kuna, a najviši 250 tisuća. Kamatna stopa iznosi najviše do 3,55 posto. Bjelovarsko-bilogorska županija subvencionira 1,8 posto kamata godišnje, fiksno – istaknuo je župan Marušić.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zlatko Pavičić istaknuo je da se  krediti za nabavu rasplodnih junica daju uz rok otplate do 4 godine, za nabavu grla za tov junadi do 20 mjeseci dok je za nabavu grla za tov svinja, ovaca i koza riječ o otplatnom roku do 8 mjeseci.
- Za nabavu rasplodnih junica najviši iznos kredita po grlu iznosi 12 tisuća kuna, za tov junadi 5 tisuća kuna po grlu, za tov svinja 400 kuna po grlu, a za nabavu uzgojno valjanih grla ovaca i koza iznosi 800 kuna po grlu – kazao je Pavičić.
Svakog petka sastajat će se županijsko povjerenstvo za odobravanje zaprimljenih zahtjeva kako bi se poljoprivrednici što prije mogli s potrebnom dokumentacijom javiti banci.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a