• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2019.
Svibanj
12

ŽUPANIJSKA SMOTRA PUHAČKIH ORKESTARA U DARUVARU

U nedjelju, 12. svibnja, već tradicionalno 18. godinu pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije i u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije te domaćina, orkestra grada Daruvara, održana je prepoznatljiva glazbena manifestacija, Županijska smotra puhačkih orkestara, koju je otvorila zamjenica župana za češku nacionalnu manjinu Tanja Novotni Golubić.
Županijska smotra puhačkih orkestara

Na ovoj smotri održanoj u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Daruvar  nastupili su puhački orkestar Daruvarskog Brestovca i Končanice, puhački orkestar Čazma i  puhački orkestar Daruvar.  Za sve koji vole limenu glazbu i pjesme, puhački orkestri  su pokazali svoju izvrsnost kroz nastupe s različitim izvedbama stranih i domaćih glazbenika. 

Selektor Hrvatskog sabora kulture Šime Vulejlija rekao je da čestita našoj Županiji koja jako dobro  prezentira  kulturno i glazbeno  bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije. Istaknuo je i da ćemo uskoro saznati koja izvedba je bila najbolja i koja će predstavljati Bjelovarsko-bilogorsku županiju na državnom natjecanju puhačkih orkestara u lipnju u Novom Vinodolskom.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Županijska smotra puhačkih orkestara
Županijska smotra puhačkih orkestara
Županijska smotra puhačkih orkestara
Županijska smotra puhačkih orkestara
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a