• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Svibanj
4

ŽUPANIJSKI VATROGASNI ČELNICI NA PRIJEMU KOD ŽUPANA BAJSA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima u povodu obilježavanja dana Vatrogastva Republike Hrvatske i blagdana Svetog Florijana primio je izaslanstvo Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije predsjednika Đuru Petrića, vatrogasnog zapovjednika Željka Meseca i predsjednika županijske vatrogasne mladeži Silvestra Štefovića.

Bjelovarsko-bilogorska županija pridaje veliku pažnju vatrogastvu na svom području što i ne čudi budući da su vatrogasci i vatrogastvo duboko ukorijenjeni u našoj županiji, a naša Vatrogasna zajednica među vodećima je u Republici Hrvatskoj. Svaki jedanaesti naš građanin pripadnik je vatrogasnih postrojbi bilo da se radi o dobrovoljnim vatrogasnim društvima ili pak Javnim vatrogasnim postrojbama.

Vatrogastvo je danas jedna od službi u koju se naši građani mogu pouzdati. Sve pohvale idu našim vatrogascima koji ne samo da pomažu ljudima naše županije, nego su i aktivni i pomažu drugima kada im je pomoć potrebna. Kada je ljetna sezona naši vatrogasci su angažirani na moru, a bili su aktivni i kada je trebala pomoć na poplavljenim područjima posebice u Gunji. Mi nastojimo napraviti sve što je u našoj moći da vatrogastvo županije bude operativno, da radi i da ima sve materijalne uvjete koji su potrebni u mogućnosti koje možemo dati. Trudimo se i da se njeguje i tradicija, podupiremo naše DVD-ove, njih šezdesetak , a tako ćemo nastaviti i u budućnosti, istaknuo je župan Bajs.

Županijski vatrogasni čelnici zahvalili su županu Bajsu na potpori koju im daje, a župan Bajs pridružio se i mimohodu vatrogasnih postrojbi u sklopu obilježavanja njihova Dana te Svetoj misi koju je predvodio biskup bjelovarsko-križevački monsinjor Vjekoslav Huzjak u Katedrali Svete Terezije Avilske u Bjelovaru.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a