• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Ožujak
6

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA

U Velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije održano je županijsko Natjecanje iz hrvatskog jezika za učenike srednjih škola.

Uoči ispita znanja, na kojemu su najbolji županijski srednjoškolci pokazali svoje znanje hrvatskog jezika, učenike je pozdravio bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.  

„Drago mi je da danas možemo biti domaćini ovog natjecanja. Oni najbolji među vama ići će i na državno natjecanje. Nadam se da ćete dobro odgovoriti na pitanja i da ćete imati dobre rezultate, što pojedinačno, što ukupno.“, rekao je župan Bajs, te učenicima poželio sreću.

Ciljevi natjecanja su:

  • poticati učenike na proučavanje hrvatskoga jezika, usavršavanje jezične komunikacije i pismenosti te stvaranje zanimanja i za jezične sadržaje izvan propisanoga plana i programa, tj. poticati učenike na samostalno proučavanje jezikoslovne literature
  • poticati spoznaje o vrijednosti stečenoga znanja, vještina i sposobnosti te njihove primjene u daljnjoj naobrazbi i razvijanju jezične kulture
  • razvijati poticajne i pozitivne motive za samovrednovanje i vrednovanje znanja, vještina i sposobnosti
  • poticati standardizaciju u izradi ispita i ispitnih zadataka
  • razmjenjivati iskustva učitelja i nastavnika stečenih tijekom rada s učenicima u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima vezanim uz poučavanje hrvatskoga standardnog jezika.

Oni najbolji na županijskom Natjecanju sudjelovat će i na državnom Natjecanju koje će se održati od 26. do 28. travnja 2017.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a