• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Ožujak
5

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA

U Velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije održano je županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika za 37 učenika srednjih škola.

Uoči ispita znanja, na kojemu su najbolji županijski srednjoškolci pokazali svoje znanje hrvatskog jezika, učenike je pozdravio bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. 

„Meni je drago da danas sjede najbolji od najboljih i to iz hrvatskog jezika. Materinji jezik je jezik koji nas prati od rođenja, kroz čitav život. Hrvatski jezik vam je bitan i za kasniji život kada budete tražili svoj prvi posao i pokretali svoje karijere. Ja vam želim da iskoristite svoje znanje, opravdate povjerenje svojih roditelja i mentora. Nadam se da ćete nas predstavljati i na državnom natjecanju, a mi svi zajedno moramo činiti napor kako bismo očuvali hrvatski jezik.“, rekao je župan Damir Bajs.

Oni najbolji na županijskom natjecanju sudjelovat će i na državnoj razini natjecanja koje će se održati od 7. do 9. svibnja 2017.

Inače, ciljevi natjecanja su:

• poticati učenike na proučavanje hrvatskoga jezika, usavršavanje jezične komunikacije i pismenosti te stvaranje zanimanja i za jezične sadržaje izvan propisanoga plana i programa
• poticati spoznaje o vrijednosti stečenoga znanja, vještina i sposobnosti te njihove primjene u daljnjoj naobrazbi i razvijanju jezične kulture
• razvijati poticajne i pozitivne motive za samovrednovanje i vrednovanje znanja, vještina i sposobnosti
• poticati standardizaciju u izradi ispita i ispitnih zadataka
• razmjenjivati iskustva učitelja i nastavnika stečenih tijekom rada s učenicima u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima vezanim uz poučavanje hrvatskoga standardnog jezika.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a