• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Travanj
11

ŽUPANOV APEL PUN POGODAK, U MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA STIGAO REKORDAN BROJ PRIJAVA PODUZETNIKA S PODRUČJA BBŽ

Poduzetnici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije odazvali su se nedavnom apelu župana Marka Marušića i u velikom se broju prijavili na javne pozive Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU koji su bili otvoreni do 28. veljače 2022

Prema pristiglim podacima, na četiri javna poziva za iskaz interesa za programe koji će se financirati, prijavila se ukupno 121 tvrtka s područja županije i po tome je Bjelovarsko-bilogorska županija najuspješnija u Hrvatskoj! Prije županovog apela u Ministarstvo je pristigla samo 21 prijava, a u tri dana nakon njegova poziva njih još 100. Takvim interesom poduzetnici s područja županije imat će važnu ulogu u kreiranju ciljanih poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz europskih fondova. Podsjetimo, tim novcem financirat će se četiri područja - zeleni rast, hrana i poljoprivreda, pametne i kreativne industrije te kontinentalni turizam.

- Iznimno sam zadovoljan što su poduzetnici prepoznali važnost trenutka i u tako se velikom broju odazvali mom apelu te time pokazali da su itekako zainteresirani za razvoj vlastitih tvrtki, a i same županije. Ovim putem im želim zahvaliti na brzoj reakciji, a zahvaljujem i medijima koji su prenijeli moj apel i time pomogli da informacija dođe do poduzetnika – poručuje župan Marko Marušić.

Prema iskazanom interesu iza Bjelovarsko-bilogorske županije je Osječko-baranjska s ukupno 96 prijava, Virovitičko-podravska – 75, Vukovarsko-srijemska 61, Karlovačka 40, Brodsko-posavska 27, Požeško-slavonska 25, Sisačko-moslavačka 21 te sve ostale županije s još 52 prijave.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a